De regio Rotterdam-Den Haag groeit. Tot 2040 komen er 400.000 inwoners bij, waarvan zo’n 100.000 in Den Haag. Er zijn tienduizenden nieuwe woningen en banen nodig. Een geschikte locatie hiervoor is het Central Innovation District (CID) en de Binckhorst. Tot 2040 komen er in dit gebied zo’n 25.000 woningen en 30.000 banen bij. CID-Binckhorst ligt centraal in de stad en de regio en heeft al veel voorzieningen binnen loop- en fietsafstand. Ook zijn er verschillende treinstations, die een een goede basis vormen voor betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Door het openbaar vervoer meer prioriteit te geven, kan de stad groeien. Samen met fietsen en lopen, zorgt het OV dat veel mensen snel en comfortabel op hun bestemming komen.

De Gemeente Den Haag, gemeente Leidschendam-Voorburg, het gemeentelijke samenwerkingsverband Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de Provincie Zuid-Holland en de Rijksoverheid onderzoeken samen hoe toekomstig openbaar vervoer in en naar CID-Binckhorst zo goed mogelijk georganiseerd kan worden en welke investeringen daarvoor nodig zijn. Dit onderzoek heet Verkenning CID-Binckhorst. De zes genoemde partijen worden de initiatiefnemers genoemd en vormen gezamenlijk het kernteam van de Verkenning.

Beter openbaar vervoer en uitbreiding van fiets- en looproutes maken het gebied leefbaar, verkeersveilig en bereikbaar. Deze speciale website informeert over mobiliteit in de Binckhorst:

www.binckhorstbereikbaar.nl