De aanleg heeft meer dan zes jaar geduurd, maar de Rotterdamsebaan is nu klaar voor gebruik. Vrijdagmiddag 5 februari is de nieuwe verbinding met de Haagse binnenstad feestelijk geopend door verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen.

De Rotterdamsebaan is een extra weg vanuit het Haagse centrum naar de snelweg en loopt tussen de Binckhorst en knooppunt Ypenburg. De weg moet er onder meer voor zorgen dat er minder verkeer over de Utrechtsebaan naar de stad komt. Eyecatcher van de Rotterdamsebaan is de Victory Boogie Woogietunnel, een 1800 meter lange tunnel, volgens de projectleider ‘verreweg de mooiste tunnel van Nederland‘.

De tunnel is vernoemd naar een schilderij van Piet Mondriaan, dat in het Gemeentemuseum in Den Haag hangt. De boor die de tunnel groef, de Catharina-Amalia, had de kleuren van Mondriaans schilderijen: rood, geel en blauw.

Na de opening is er nog ongeveer een week nodig om de weg te openen voor het verkeer. In die dagen wordt het hele tracé nog een keer nagelopen en schoongemaakt, hebben de tunneloperators tijd om zich hun nieuwe werkomgeving eigen te maken, worden de verkeerslichten op de kruising Mercuriusweg-Binckhorstlaan ingeregeld en de procedure doorlopen om de weg te openen.

Lees hier het volledige artikel op de website van Omroep West.