Twee weken na de officiële opening reden er op zaterdag 20 februari verschillende auto’s over de Rotterdamsebaan in Den Haag. De avond ervoor konden de eerste auto’s over de weg heen rijden.

Een woordvoerder van de gemeente meldt dat de laatste werkzaamheden om de weg open te kunnen stellen ‘lekker vlot’ zijn verlopen en dat de weg daardoor eerder dan de geplande zaterdagochtend open kon. Vrijdag zijn de laatste wegafzettingen weggehaald, is bewegwijzering aangepast en zijn enkele verkeerslichten afgesteld. De nieuwe ontsluitingsweg van Den Haag loopt van knooppunt Ypenburg naar de Binckhorst.

De Rotterdamsebaan is bedoeld om de vaak drukke Utrechtsebaan te ontlasten. De weg loopt van de Binckhorst naar knooppunt Ypenburg. Belangrijk onderdeel is de Victory Boogie Woogietunnel, een 1800 meter lange tunnel onder de Vliet. De tunnel is vernoemd naar een schilderij van Piet Mondriaan, dat in het Kunstmuseum in Den Haag hangt. De boor die de tunnel groef, de Catharina-Amalia, had de kleuren van Mondriaans schilderijen: rood, geel en blauw.

Lees hier het volledige artikel op de website van Omroep West.