“Top ontbijt” “Wat een mooi initiatief” “Geweldige bijeenkomst”

De spontane reacties op het 1e KIP Circulaire Paasontbijt in de Binckhorst spreken boekdelen. Tafelheer Bram Heijkers zorgde met tafeldame Kinga Bachem en stadstroubadour Dennis Wijmer voor een geanimeerde ontbijtshow vanuit de Cabfabstudio. Ruim 70 deelnemers kregen vooraf een ontbijtbox thuisbezorgd met ingrediënten om het ontbijt aan te kleden en konden via Zoom genieten van de show.

Ter inspiratie

Drie onderwerpen kwamen op tafel: De Binckbox (een initiatief van horecaondernemer Fabienne van der Toorn), de Binckmap (een afstudeerproject van Kinga Bachem) en Mission Impact (een experiment van Bas van den Berg van De Haagse Hogeschool). Er was aandacht voor de nieuwe film over de Binckhorst en Dennis Wijmer bracht speciaal door hem voor het ontbijt gecomponeerde liedjes ten gehore. Crossmark Pictures maakte onderstaande impressie. Op het KIP Youtubekanaal zijn de introductiefilmpjes terug te zien.

Zaadjes geplant

De gekozen onderwerpen waren een open uitnodiging om samen te werken aan de ontwikkeling van de Binckhorst. Tijdens de voorbereiding ontstond er al een mooie kruisbestuiving tussen de mensen van Gewoon Binck en Foxtaal die de ontbijtboxen hebben gevuld en bezorgd. Het idee van de Binckbox leverde direct al spontane ideeën op in de chat. Studenten van de Haagse Hogeschool verpakten hun boodschap op een originele wijze in het Mission Impact Magazine. Via de link is het magazine online te lezen. Gedrukte exemplaren zijn gratis af te halen bij HealthyMade in de Haagse Arc. De placemat uit de ontbijtbox bevatte een bloemzadenmix die bijen- en vlinders aantrekt. Naar verluid zijn de eerste placemats al geplant. Het bijgeleverde (rerecycelde) plantenstokje geeft de plek aan en bevat een QR code die naar de Binckmap verwijst. Hier kan iedereen verhalen en foto’s van bloeiende placemats delen. Daarmee is de cirkel rond.

Wie weet is er met het gezamenlijke ontbijt een nieuwe traditie geboren in de Binckhorst.

Het ontbijt is georganiseerd vanuit Kenniswerkplaats KIP, een samenwerkingsverband tussen I’M BINCK, ACCEZ, WUR, Haagse Hogeschool en de gemeente Den Haag. Initiatiefnemer van het Circulair Paasontbijt is I’M BINCK.