De eerste paal voor de nieuwbouw aan de Pegasusstraat in de Binckhorst is geslagen op woensdag 21 april. Het voormalige industrie-bedrijventerrein Binckhorst transformeert naar een moderne, innovatieve en creatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan. In het project Pegasusstraat realiseren Staedion en NU Projectontwikkeling, in samenwerking met Stebru, 300 sociale huurwoningen, waarvan twee torens van 40 en 70 meter hoog. Daarnaast wordt 620 m2 kantoorruimte, een parkeergarage en 3.550 m2 bedrijfsruimte toegevoegd.

Dré Boidin, directeur Onderhoud en Vastgoed Staedion, vertelt: “Met dit project komt Staedion tegemoet aan de vraag naar meer betaalbare en energiezuinige woningen. Bovendien draagt de bouw van de sociale huurwoningen in hoge mate bij aan de verdere ontwikkeling van de Binckhorst.”

Wethouder Anne Mulder (Stadsontwikkeling): “De komende jaren ontwikkelen we de Binckhorst naar een gemengd woonwerk gebied. Een gebied waar het prettig wonen en werken is, met veel groen en voorzieningen. Met de realisatie van 300 sociale huurwoningen en een fors economisch programma levert het plan een belangrijke bijdrage aan de transformatie van de Binckhorst.”

De verwachte opleverdatum van het complex is eind 2023.

Lees hier het volledige artikel op de website van Nieuwbouwwijzer.