De gemeente Den Haag en Dunea Warmte & Koude BV slaan de handen ineen om te onderzoeken hoe de drinkwateropslag van Dunea in de Haagse Binckhorst gebruikt kan worden voor duurzame warmte voor de wijk. Hiervoor ondertekenden beide partijen op woensdag 12 mei een intentieverklaring. Den Haag wil de komende jaren een duurzaam warmtenet realiseren langs de Trekvliet. Dunea Warmte & Koude gaat nu kijken of de aanwezige warmte uit het drinkwater op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier daarvoor ingezet kan worden.

Wethouder Liesbeth van Tongeren is enthousiast over de samenwerking: “Dit is nu echt een idee waar ik enthousiast van word: duurzame warmte die er al is gebruiken om panden te verwarmen. Zo maken we samen Den Haag én de Binckhorst een stukje mooier en klaar voor de toekomst.”

In het gebied rond de Trekvliet in de Binckhorst komen veel nieuwe woningen. Om alle geplande nieuwbouw van duurzame warmte (en koude) te voorzien, wil de gemeente de aanwezige lokale bronnen voor warmte optimaal worden benut. Nieuwbouwwoningen hebben een lage(re) warmtevraag dan oudere minder goed geïsoleerde gebouwen en kunnen uit de voeten met een laag temperatuurnetwerk uit de drinkwaterberging van Dunea. Wim Drossaert, directeur Dunea: “Met onze dochter Dunea Warmte & Koude willen we onze infrastructuur zo slim mogelijk inzetten voor de warmtetransitie en een duurzame toekomst. Het is mooi dit samen met Den Haag te verkennen voor Binckhorst. Zo bundelen we kennis en ervaring met expertise van de gemeente, projectontwikkelaars en andere netbeheerders.”

Lees hier het volledige nieuwsartikel op de website van Samen voor Laak.