Er worden drie tracés toegevoegd aan het verdere onderzoek naar een nieuwe HOV-verbinding tussen Den Haag Centraal, station Voorburg en Delft via de Binckhorst en Rijswijk. Het gaat om opties voor zowel bus, tram als een variant die te vergelijken is met RandstadRail. In totaal worden er nu zes tracés worden onderzocht.

Dat hebben de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland en het Rijk besloten. Aanvankelijk lagen er drie tracés op tafel in de verkenning. Nadat de eerdere afweging van de verschillende opties onvoldoende bleek te zijn vastgelegd, zijn de verschillende denkbare tracés afgelopen weken opnieuw geïnventariseerd.

De komende periode wordt onderzocht welke bijdrage het OV op de zes overgebleven tracés levert aan het verbeteren van de bereikbaarheid in de zuidelijke Randstad en het mogelijk maken van woningbouw in het Central Innovation District en de Binckhorst in Den Haag.

Lees hier het volledige artikel op de website van Spoorpro.