Moe maar voldaan kijkt organisator Harrie Ozinga van Techniekmenu terug op het vierdaagse Vliet Clean SUP evenement. Voor dit evenement supten jongeren in vier dagen van Leiden naar Delft. Onderweg verzamelden ze zwerfafval en in workshops werd getoond wat je met het afval kunt doen. Op donderdag 26 augustus kwamen ze aan bij de Saturnuskade, waar ze hulp kregen van ruim 40 kinderen uit Laak. Deze supbinckies kregen materiaal van de Surfpoel.  Maar liefst 3 vuilniszakken vol haalden ze uit het water. Den Haag FM maakte er een leuke reportage over en ook het AD deed er verslag van.

Op vrijdagochtend vertrokken de suppers naar Delft, waar wethouder Martina Huijsmans ze verwelkomde en het zwerfafval in ontvangst nam. De betrokken onderzoekers bij het project gaan hard aan de slag met de analyse van het opgeviste materiaal. Noria (macroplastics) en WaterLab TU Delft en The Ocean Movement (microplastics) gaan hierover nader rapporteren.

Met het evenement slaagde Ozinga er in om 25 partners en 250 kinderen bij elkaar te brengen. Gezien het enthousiasme van de deelnemers en partners komt er volgend jaar een nieuwe editie.

Geniet nog even na met de aftermovie.