Rechtstreex vierde maandag 6 september de officiële opening van de uitbreiding van het korte keten initiatief in regio Haaglanden. Wethouder Liesbeth van Tongeren opende het nieuwe verzamelpunt, het logistieke hart van het voedselbedrijf. Dit is het tweede distributiecentrum van het voedselbedrijf. De eerste locatie bevindt zich in Rotterdam.

Voor initiatiefnemer Maarten Bouten, zelf ook woonachtig in Den Haag, is dit een logische stap: ‘Sinds 2019 hebben we in regio Haaglanden al bijna twintig afhaalpunten geopend en de thuisbezorgservice opgestart. Ook openen we hier eind september de eerste Rechtstreex-winkel in de Weimarstraat. Dat is weer een nieuwe vorm waarmee we eten uit de regio toegankelijk kunnen maken. We zijn heel blij dat deze plek op ons pad is gekomen en dat we met pandeigenaren Local en Amvest deze stap kunnen maken.’ Dit distributiecentrum gaat niet alleen Den Haag bedienen, maar ook andere plaatsen in de buurt zoals Wassenaar, Leiden, Zoetermeer, het Westland en Nootdorp.

Het verzamelpunt is gevestigd op Maanweg 58C, een pand van Local en Amvest. Deze partijen hebben de handen ineen geslagen om de Binckhorst te ontwikkelen tot zeer aantrekkelijk woon- werkgebied en zagen daarin een rol voor Rechtstreex. Phlip Boswinkel van Local: ‘Wonen en werken gaan hand in hand in de veranderende Binckhorst. Het nieuwe distributiecentrum van Rechtstreex is daar een sterk voorbeeld van: duurzaam en lokaal eten is belangrijk voor een bruisende stad.

Lees verder op de website van agf.nl