De eigenaar van BINK36 ziet zijn toekomstige buren vanuit de Doubletstraat en de Geleenstraat liever niet komen. De gemeente wil de raamprostitutie uit deze straten namelijk verhuizen naar een terrein naast het bedrijventerrein op de Binckhorst.

‘De gemeente Den Haag is voornemens BINK36 te onteigenen voor een toegang te creëren naar de sporendriehoek waar ze de prostitutie willen plaatsen. Hierdoor zullen 336 bedrijven met 3000 banen hun deuren sluiten’, reageert Edward de Kroes van BINK36 bij Den Haag FM. De eigenaar van BINK36 zal zich op alle mogelijke wijze verzetten en de juridische strijd aan gaan ‘tegen deze ongefundeerde plannen’ van het college van Den Haag.

Afgelopen vrijdag bleek dat het deze coalitieperiode weer niet lukt om een definitief besluit te nemen over de verhuizing van de raamprostitutie uit de Doublet- en Geleenstraat in de Haagse binnenstad. Een onderzoek dat moet uitwijzen of de verhuizing naar een erotisch centrum in de ‘Sporendriehoek’ bij het Schenkviaduct haalbaar is, gaat een jaar langer duren omdat er nog te veel onduidelijkheden zijn. Het stadsbestuur kan daarom pas na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar een beslissing nemen.

Lees hier het volledige artikel op de website van Den Haag FM.