In een kantoorruimte op de Binckhorst staan twee rekken vol kleding, er staan hapjes en drankjes op tafel. Drie vrouwen komen keuvelend binnen. Het neuzen tussen de kleding kan beginnen. Het gaat er precies zo aan toe als bij een ‘gewone’ kledingzaak, maar bij Masterpieces is het toch nét even anders.

Want hier koop je geen kleding. Hier neem je een abonnement. Niet kopen, maar huren dus. Dat is het duurzame concept van kledingbibliotheek Masterpieces. De Haagse vriendinnen Suzanne Vermet-Reijgersberg (36) en Lieke van Schouwenburg (35) zegden een paar jaar geleden hun baan op en begonnen het verhuurbedrijf met designerkleding voor vrouwen.

Het idee achter Masterpieces is simpel: duurzaamheid. ‘Het gaat om het betalen naar gebruik, in plaats van bezit’, zegt Suzanne.

Lees verder op de website van Den Haag FM.