Den Haag heeft ook een plek gevonden om vluchtelingen op te vangen. Vanaf december worden alleenstaande minderjarige asielzoekers ondergebracht aan de Jupiterkade op de Binckhorst. Hier kunnen dan eerst twintig jongeren terecht, vanaf februari volgend jaar worden dat er 58. Daarmee geeft Den Haag gehoor aan het verzoek van het Rijk om noodopvang voor asielzoekers beschikbaar te stellen.

In de tijdelijke woningen aan de Jupiterkade waren in het verleden ook al asielzoekers gehuisvest. In 2016 werden hier noodwoningen neergezet in een periode dat er ook grote behoefte was aan plekken voor vluchtelingen.

Het stadsbestuur maakte in september al duidelijk op zoek te zijn naar geschikte locaties voor de opvang van vluchtelingen. Dit na oproepen van het Rijk en een aantal partijen in de gemeenteraad. ‘Als derde grote stad van Nederland heeft Den Haag een verantwoordelijkheid om bij te dragen aan dit vraagstuk’, aldus het stadsbestuur toen.

Lees hier verder op de website van Omroep West.