Woongebouw Binck Kade in de Haagse Binckhorst heeft het hoogste punt bereikt. Het nieuwbouwproject bestaat uit twee moderne woongebouwen met 113 appartementen. Het plan is ontwikkeld door Binck Zuid, een samenwerking van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Local en VORM. Klunder Architecten tekende voor het ontwerp. De bouw is in handen van Vorm Bouw uit Rotterdam. Binck Kade wordt in de eerste helft van 2022 opgeleverd.

Jarenlang was de industriewijk een min of meer vergeten gebied. Wethouder Anne Mulder: ”De Binckhorst wordt door alle nieuwbouwontwikkelingen echt op de kaart gezet. Binck Eiland waar Binck Kade onderdeel van uit maakt, is een belangrijke stap in de vernieuwingsslag die we maken naar woon- en werkgebied. Er is speciale aandacht voor het industrieel erfgoed – de zogenaamde Binckplekken – die behouden blijven voor nieuwe culturele-, werk- of horecafuncties. Deze plekken geven het gebied karakter en zorgen voor sfeer en leefkwaliteit. Voorbeelden zijn Kasteel De Binckhorst, Capriole Café en de Caballerofabriek. Door het multifunctionele karakter wordt de Binckhorst aantrekkelijk om te wonen en te werken en erop uit te gaan. Het wordt hiermee echt onderdeel van het Haagse stadscentrum.”

Lees verder op de website van de gemeente Den Haag.