Bij de ontwikkeling van de Binckhorst moet er ook een plek worden gecreëerd voor skaters. Daarvoor pleit de PvdA. ‘Na het Spui-debacle, zijn we ze dat verschuldigd’, stelt kandidaatsraadslid Charlotte Cammelbeeck. Vorige week werd duidelijk dat skaters toch een plek in het centrum krijgen. ‘Maar dat kan beter’, zegt Cammelbeeck in Haags Bakkie. Haar partij zal het plan deze week opperen in de gemeenteraad.

Wat haar betreft kan er op de Binckhorst ruimte worden gevonden tussen de begraafplaatsen en de Rotterdamsebaan. ‘Zo kunnen we een plek die van niemand is, een plek maken voor een groep die uit de stad wordt weggepest’, zegt Cammelbeeck. ‘Hoe gaaf zou het zijn als je daar meteen de sporters ziet?’

‘Het is een topplek om een goede voorziening te krijgen’, zegt David Schoch, skater en mede-eigenaar van PIP. ‘Den Haag heeft wel skatevoorzieningen, maar er is nog geen volwaardig skatepark.’ Schoch denkt daarbij aan een park dat naast het skaten meer mogelijkheden biedt om buiten te sporten. ‘Het moet juist een plek zijn waar iedereen buiten is.’

Lees verder op de website van Den Haag FM.