De Utrechtsebaan gaat voor vier maanden dicht. De 45 jaar oude snelweg is al een lange tijd toe aan een stevige opknapbeurt. Gemeente Den Haag was bang voor files als de weg werd afgesloten, maar heeft nu een nieuw plan.

Nu de Rotterdamsebaan open is, durft Gemeente Den Haag het wel aan om de Utrechtsebaan af te sluiten. Via de Binckhorst en de Rotterdamsebaan kan je makkelijk de stad uit en blijft het centrum van Den Haag ook goed bereikbaar.

De Utrechtsebaan wordt afgesloten van 17 januari tot en met mei 2022. Je kan de stad dan niet meer uit via de A12 vanaf het Malieveld. Het verkeer naar Den Haag toe kan wel gewoon via de A12 de stad in rijden. De gemeente sluit de weg richting Den Haag wel een paar keer kort af tussen 17 januari en mei 2022. Dit zal vooral op rustige tijdstippen gebeuren, zoals ’s nachts of in het weekend.

Als je de stad uit wilt, kan dat vanaf 17 januari via de N44. Als je richting Zoetermeer/Utrecht moet, kan je via de Binckhorst de stad uit rijden en vanaf daar de A12 richting Utrecht pakken.

Bron: Indebuurt Den Haag