Bomen planten als oplossing om klimaatverandering tegen te houden, biodiversiteit te herstellen én iedereen met klimaatzorgen een handelingsperspectief te bieden. Het project MeerBomen.Nu laat zien dat Nederland sneller, goedkoper en leuker groener kan worden. Het brengt impact maken heel dichtbij. Marga Witteman (26) van Urgenda, onze speciale gast tijdens de kick-off van Binckse Toekomstmakers, is een van de drijvende krachten achter dit project. Graag stellen we haar al vast kort voor.

Handen uit de mouwen

Marga wist al vroeg dat ze iets met natuur wilde doen. Ze studeerde milieumanagement en zocht naar mogelijkheden om actief aan de slag te gaan met haar gevoel van verantwoordelijkheid voor deze aarde. Marga: “Je moet zelf letterlijk de handen uit de mouwen steken, daardoor leer je spelenderwijs in de praktijk, wat je leuk, maar ook wat je minder prettig vindt. Ik kwam er al snel achter dat iets concreets doen beter bij me past dan alleen maar praten.” Via activiteiten voor de Nationale Jeugdraad ontmoette Marga Marjan Minnesma van Urgenda. In eerste instantie leidde dit tot een stage en later tot een baan. Sinds ruim een jaar werkt ze fulltime voor Urgenda en zorgt ze via het MeerBomenNu-project dat er ieder seizoen honderd duizenden jonge bomen kunnen worden herplant in Nederland. Ook in de Binckhorst is hiervoor een bomenhub gerealiseerd.

Leren van elkaar

Op 25 februari tijdens de kick-off van de Binckse Toekomstmakers gaat Marga aan de hand van het MeerBomenNu-project met de deelnemers in gesprek over impact maken. Wat is impact maken eigenlijk? Hoe begin je? En is impact maken echt zo moeilijk als vaak wordt gedacht? Tijdens de sessie deelt Marga haar verhaal en is er volop ruimte om het gesprek met haar aan te gaan. Ben jij erbij? Meld je dan aan voor Binckse Toekomstmakers.

Kun je niet wachten tot 25 februari en wil je vast meer weten over MeerBomen.Nu? Kom dan zaterdagmiddag 5 februari naar de Bomen-drive-through op de Carweide in de Binckhorst en zie met eigen ogen hoe impact wordt gemaakt. Die dag worden er 6000 bomen gratis uitgedeeld aan de inwoners van Den Haag. Kom kijken én neem gelijk zelf een boompje of struik mee!