Maandagochtend 7 februari was I’M BINCK uitgenodigd door gebiedsontwikkelaar AM om mee te denken over de essenties van het oude Asfalt centrale terrein (HAC locatie). Samen met diverse anderen die wonen of werken in of aan de Binckhorst, waaronder ook enkele medewerkers van de gemeente en het projectteam van AM zijn we aan de slag gegaan. In verschillende sessies hebben we hard gewerkt om de essenties van de ontwikkeling te bepalen. Het was een inspirerende ochtend!

AM gaat de essenties vervolgens nu vertalen naar 10 gouden regels voor de ontwikkeling van dit terrein, samen vormen ze het DNA van de locatie. Op basis van dit DNA gaan alle bij de ontwikkeling betrokken partijen aan de gang dus zowel de architect, de stedenbouwkundige alsook de placemaker. Deze werkwijze maakt het voor AM mogelijk om onderscheidende gebiedsontwikkelingen te creëren. Uiteraard volgt er nog heel wat participatie binnen de ontwikkeling van de HAC locatie.