De bewoners van de Haagse wijk Laak willen graag de zebraklok adopteren. De bekende klok stond altijd op het Koningin Julianaplein voor het Centraal Station. Maar sinds de werkzaamheden daar is hij tijdelijk ondergebracht op het terrein van een bedrijf aan de Mercuriusweg op de Binckhorst.

De bewonersorganisatie Samen voor Laak zou hem graag naar het Lorentzplein willen halen. ‘Daar kan hij de boel een beetje opvrolijken’, aldus voorzitter Robert John Henderson.

De zes meter hoge zebraklok werd in 1975 ontworpen door de Haagse kunstenaar Jaap Karman, in opdracht van de gemeente en de Nederlandse Spoorwegen. Het idee erachter is dat hij van grote afstand en van meerdere kanten leesbaar is. De klok werd in 1977 officieel in gebruik genomen. Al een half jaar later werd hij door brand verwoest. Pas in 1988 werd hij hersteld.

De bewoners van Laak willen de klok nu graag in hun wijk, vertelt Henderson. ‘Hij staat daar op de Binckhorst te verpieteren. En wie weet hoe lang hij daar nog blijft staan.’ Vandaar dat zij hem graag een plekje gunnen op het Lorentzplein. ‘Daar zijn drietramlijnen. Dan kunnen al die passagiers mooi zien hoe laat het is.’

Lees hier verder op de website van Omroep West.