Een loods met meer dan honderd plezierjachten in de Binckhorst is in het weekend van 5 en 6 maart door een brand volledig verwoest. Niemand raakte bij de brand bij Jachtwerf De Haas gewond. Wel heeft de brandweer zaterdagochtend een NL-Alert verstuurd om omwonenden te waarschuwen voor mogelijke stankoverlast.

Volgens de politie lagen er 116 plezierboten opgeslagen in de loods aan de Binckhorstlaan. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt, meldt de woordvoerder. De brand is vrijdag- op zaterdagnacht even voor 2.30 uur geconstateerd. Na de brand waren er diverse knallen te horen. Volgens de brandweer kwamen deze door de opgeslagen gasflessen in de botenloods achter de Fokker Terminal.

De eerste prioriteit van de brandweer was om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar omliggende gebouwen. Dit is volgens de woordvoerder van de brand gelukt. De brand is inmiddels onder controle, maar het nablussen gaat zaterdagochtend nog zeker enkele uren duren. Een speciaal sloopbedrijf wordt ingezet om de brandweer toegang te geven tot de laatste brandhaarden.

De woningen in de omgeving van de Binckhorstlaan hoefden niet te worden ontruimd. Wel kunnen zij last hebben van de stank die is ontstaan door de brand. Daarom moeten omwonenden deuren en ramen gesloten houden en de mechanische ventilatie uitzetten. Uit metingen van de brandweer is duidelijk geworden dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bron: Omroep West
Fotografie: Regio15