Veel losloopgebieden voor honden in Den Haag zijn niet veilig genoeg. Dat vindt de Haagse Partij voor de Dieren (PvdD). ‘Veel hondenlosloopgebieden zijn niet omheind en liggen naast drukke wegen. Hierdoor gebeuren er regelmatig ongelukken. Dit moet anders’, zegt Robin Smit van de partij na een enquête onder honderd mensen.

Daarom bedacht de PvdD het initiatiefvoorstel ‘Den Haag loopt los’. De partij vindt dat het welzijn van honden in Den Haag beter moet. ‘Het huidige beleid stamt uit 2013, het laat zien dat honden geen prioriteit zijn voor andere politieke partijen.’
De partij vroeg eerder ook al aandacht voor losloopgebieden. De gemeente besloot toen dat er meer uitlaatveldjes komen voor honden. Maar dat is volgens de Partij voor de Dieren nog niet genoeg.

Toch is de PvdD bij dat al hun strijd loont. Volgens de partij is er na hun initiatief 50.000 euro vrijgespeeld voor een veilig en omheind hondenspeelveld in Loosduinen. Ook komt er een veilig omheinde speelplek voor honden in de Binckhorst.

Lees hier verder op de website van Den Haag FM.