Handen uit de mouwen en aan de slag. Tijdens NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, op vrijdag 11 maart was er ook in Den Haag genoeg te doen. Van het opknappen van terrassen voor ouderen tot het maken van een houten zitbank . Veel vrijwilligers deden dat met veel plezier. ‘Het is fijn om iets voor een ander te doen.’

Op meerdere plekken in de stad werkten groepjes vrijwilligers aan verschillende klussen. Op ontmoetingsplaats de Carweide in de Binckhorst gebeurde dat op dezelfde plek. Tientallen vrijwilligers waren daar bezig met allerlei klusjes. Zo werden zitbanken in elkaar gezet, werd het afval opgeruimd en werd er gewerkt aan de Binckbakken. Dat zijn verplaatsbare tuinbakken voor tijdelijk groen in de Binckhorst.

De eerste Binckbak werd ingericht door wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) van buitenruimte. Ook hij ziet het belang van vrijwilligerswerk voor de stad. ‘Vrijwilligers zijn in Den Haag heel belangrijk. Zo hebben we oog voor elkaar en helpen we elkaar.’ Zelf hielp de wethouder overigens niet mee, hij moest door naar een volgende afspraak. ‘Ik ben bovendien te overdressed met dit pak en deze stropdas’.

Niet overdressed en wel aan het werk was Tim. ‘Vrijwilligerswerk geeft mij heel veel voldoening’, zegt hij met een boor nog in zijn hand. Hij wordt geholpen door Annemarie. ‘Het levert je een goede dag op. Zeker zo met dit zonnetje. Je krijgt er geen geld voor, maar dit is eigenlijk veel meer waard dan geld.’

Lees hier het volledige artikel op de website van Den Haag FM.

Met dank aan BOELS, KEY Merchandise, Dutch Green Building Center, provincie ZH, St Nelis, de Corbulo College, Willem Drees school en alle vrijwilligers