De nieuwe Haagse gemeenteraad moet nu echt aan de bak. Deze week zijn de eerste commissievergaderingen geweest en er is gestart met het inwerken van alle politici die nog niet eerder in Den Haag in de raad zaten. Hiervoor trekken de nieuwelingen de stad in om op locatie bijgepraat te worden over de vele pittige dossiers die ze de komende tijd op hun bordje krijgen.

Op de fiets of met de benenwagen trekt een groep van een zo’n twintig raadsleden en fractievertegenwoordigers vrijdagochtend bedrijventerrein de Binckhorst door. Het gebied ondergaat een metamorfose en verandert van een plek voor autosloopbedrijven en garages, in een hippe stadswijk waar wonen en werken hand in hand moeten gaan.

Het dossier ‘Binckhorst’ is complex en de raad voert op het stadhuis al jaren urenlange vergaderingen over het bouwproject. Raadsleden die net komen kijken moeten dus op een rijdende trein springen en dat is ingewikkeld. Om de nieuwe mensen hierbij te helpen heeft de gemeente Den Haag een excursie georganiseerd langs plekken waar veel staat te gebeuren. Ambtenaren die van de hoed en de rand weten geven tekst en uitleg.

De excursie start bij de Caballerofabriek en gaat via de parkeergarage aan de Melkwegstraat naar de Fokkerhaven en de Poolsterhaven naar de Groene Schenk. Het blijft niet bij de Binckhorst alleen. De komende weken bezoeken de raadsleden ook nog Scheveningen, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente Den Haag Werkt en het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Paviljoensgracht.

Lees hier het volledige artikel op de website van Omroep West.