Lisanne van Oosterhoud is een moderne werker: actief in verschillende functies waarbij ze vrijwilligers- en betaald werk combineert. Hoe doet ze dat? Daarover vertelt ze tijdens Binckse Toekomstmakers #3 onder het motto ‘Van woorden naar daden’.

Voedsel als rode draad

Lisanne’s interesse in het voedselsysteem is de rode draad in haar werk. Met de voedseltransitie wil ze impact maken. Tijdens haar 4 maanden durende stage bij de gemeente Den Haag ontwikkelde ze een plan om voedsel tot een meer bindende kracht in de gemeente te maken. Het heeft, samen met anderen, geresulteerd in de Voedselraad Den Haag. En dat midden in Coronatijd, waar alles online moest gebeuren. Ze noemt het als voorbeeld om aan te geven dat je ook als stagiaire impact kunt maken.

Geen ervaring nodig

Ze is projectmanager landbouw, water en voedsel bij FME, een ondernemersorganisatie voor de tech industrie, freelancer bij Rechtstreex, jongerenambassadeur bij World Food Forum, oprichter van het Green Impact Network Zoetermeer, onderdeel van de Participatie Tafel Voedsel van Duurzaamdoor, en ze is een van de 100 Duurzame Jongeren in Nederland. Lisanne is 25.

Op 20 mei gaat deze spring-in-het-veld met de Binckse Toekomstmakers een ‘seed of change’ planten. Heb jij zin om de handen uit de mouwen te steken? Wil jij daaraan concreet bijdragen? Meld je aan via kip.binckhorst.nl

Loods Komeet

De Binckse Toekomstmakers zijn 20 mei te gast bij Loods Komeet aan de Polluxstraat, een van de ruim 100 loodsen die zo typisch zijn voor de Binckhorst.

Deze te gekke broedplaats kenmerkt zich door de huiselijke sfeer en biedt een mindful omgeving. Kunstenaars vinden er een veilige plek om zichzelf als artiest te ontwikkelen. Daarnaast worden er maandelijks events georganiseerd, zoals Ecstatic Dance en een Vrouwen Cirkel. Ook is de ruimte te huur.

Achter de Loods zit het collectief Wakker Licht, een groep van zo’n dertig bevlogen jongeren, die culturele zelfontwikkeling tot doel hebben. Een van de drijvende krachten is gastvrouw Meghann van Schaik, een van de Binckse Toekomstmakers.