De Haagse Binckhorst, ooit vooral bekend als bedrijventerrein, ondergaat de laatste jaren een enorme transformatie, waardoor ook wonen weer veel interessanter is geworden. Met het collectieve thermische smart grid Bincknet voegt Eneco daar een moderne, duurzame dimensie aan toe.

Het nieuwbouwproject Linck in de Binck is de nieuwste uitbreiding van Eneco’s BinckNet. Het is het vijfde project dat wordt toegevoegd aan dit innovatieve, thermische smart grid voor duurzame warmte en koude. Onlangs tekenden ERA Contour B.V. en Eneco een overeenkomst om 77 (koop)woningen en 4 commerciële ruimten aan de Fokkerhaven in de Haagse Binckhorst te koppelen aan BinckNet.

Het datagedreven BinckNet maakt het mogelijk om uit een mix van lokale bronnen, in combinatie met de kennis uit verbruiksgegevens, nieuwe en bestaande woningen en zakelijk vastgoed op een duurzame manier te verwarmen of te koelen. De energie wordt tevens lokaal opgeslagen. Het project versnelt de energietransitie voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Het slimme netwerk is vanaf 2025 operationeel, waarbij het belang schuilt in het optimaal inzetten van diverse lokale bronnen, afgestemd op de vraag naar warmte en koude vanuit de eindgebruikers. BinckNet zal bovendien flexibel meegroeien in het tempo van de bouw van nieuwe woningen en koppelt uiteindelijk de warmtevoorziening van alle gebouwen in deze stadswijk aan elkaar.

Lees hier verder op de website van Duurzaam Gebouwd.