Honderd jaar leven en dood op een Haagse begraafplaats

De uitgave is door de corona-pandemie een aantal keren vertraagd, vervroegd of uitgesteld. Maar in de context van honderd jaar en het “eeuwige” maakt een paar maanden of een jaar uitstel ook niet meer zoveel uit.
De totstandkoming van de verslaglegging van het lustrumboek heeft door de corona-pandemie hierdoor zelf ook een extra betekenis gekregen. De doelstellingen zijn aangepast en de inhoud is meerdere keren gewijzigd. Het resultaat geeft uiteindelijk goed inzicht in de wereld van zowel het leven als van de dood op de begraafplaats Sint Barbara, zoals die er in het lustrumjaar 2021 uitzien.

Het mooi uitgevoerde boek met verhalen over de 100 jarige geschiedenis van de bijzondere begraafplaats in de Binckhorst is te bestellen via info@paxrkb.nl voor € 49,95
(€ 55,- incl. verzendkosten).

Op de 100-jarige begraafplaats St. Barbara op de Haagse Binckhorst verrijst binnenkort een crematorium. Daarnaast komt er ook een nieuwe werkplaats, een tweede entree en een nieuw paviljoen. “Zo’n 70 procent van de mensen wil anno 2021 gecremeerd worden”, zegt directeur Astrid Oranje. Lees hier het artikel verder op de website van Cobouw.