Op 20 april 2022 hebben Rockfield en ontwikkelaar en bouwer VORM de turn key koopovereenkomst gesloten voor de realisatie van Blok 3 The Rock in het natuurinclusieve vastgoedproject Binck City Park in Den Haag. Het pand zal worden opgenomen in het M&G European Property Fund zodra de woningen zijn verhuurd. Dit past in de strategie van de Britse vermogensbeheerder om haar aanwezigheid als financier en belegger op de Europese woningmarkt te vergroten.

Op de eerste zeven woonlagen van het complex komen 197 compacte studentenwoningen. Daarboven komen 99 huurwoningen in het betaalbare- en middenhuursegment die bedoeld zijn voor jonge professionals. Op de begane grond komen gemeenschappelijke ruimtes en ruimtes voor commercieel-maatschappelijke functies die zullen bijdragen aan de sociale cohesie van Binck City Park. Een bekende studentenhuisvester zonder winstoogmerk neemt de studentenwoningen voor 15 jaar onder beheer zodra het complex in het eerste kwartaal van 2025 wordt opgeleverd. De overige appartementen zullen worden verhuurd door Rockfield PM.

Binckhorst, een voormalig bedrijventerrein, wordt nieuw leven ingeblazen en omgevormd tot een levendig groen woon-werkgebied. Binck City Park bestaat in totaal uit circa 896 woningen, verdeeld over 4 woonblokken en is gelegen naast Kasteel De Binckhorst. De vier blokken zullen worden verbonden door een dakpark.

Lees hier verder op de website van Analist.nl