Stichting Rondeltappe-Bernoster-Kemmers heeft vijf jonge architecten uitgenodigd voor deelname aan de Ideeënprijsvraag hergebruik Afvalkathedraal Den Haag Binckhorst.

Uit de 24 aanmeldingen die zijn gedaan voor deelname aan de prijsvraag selecteerde de vakjury, onder voorzitterschap van Jan Brouwer, vijf architecten: Anne Geenen (i.s.m. David Schmidt), Jeroen Lemans (i.s.m. Stefan de Vos en Andres Felipe Quintero), Carolien Schippers, Tomas Dirrix en Ugur Sütcü. Zij zijn uitgenodigd om een onderscheidende visie op de toekomst van de Afvalcentrale in de ontwikkeling van De Binckhorst te maken. De prijsvraag is uitgeschreven in samenwerking met Architectuur Lokaal.

De inzendingen worden in september aan de jury voorgelegd. Er wordt geen winnaar aangewezen. De prijsvraag zal in het najaar worden afgesloten met een openbare presentatie van de visies, gevolgd door een openbaar slotdebat aan de hand van de ideeën die voor deze opgave worden aangereikt. Het resultaat van dit debat wordt meegenomen in het eindadvies aan de gemeente Den Haag. De visies worden in een kleine tentoonstelling en een brochure met het eindadvies voor de buitenwereld opgenomen.

Lees hier verder op de website van Architectuur Lokaal.