Louis, Maurits en Joop van Capriole Café in de Binckhorst hebben zondag 11 september 300 kilometer gefietst voor het goede doel. ‘Dat deden we voor Stichting PASpoort, dat is de Stichting Paspoort om geld in te zamelen voor vrouwen en kinderen in nood in India.’ Bij de finish bleek er 5.138 euro opgehaald. ‘Meer dan we hadden gedacht.’ Dat bedrag kan nog hoger worden als er nog gedoneerd wordt.

Het drietal fietste van Den Haag naar Sluis, in het zuiden van Zeeland, en weer terug. ‘We werden onderweg met heel veel support gedragen. Zo voelt dat dan. Natuurlijk zijn er ook heel veel stille momenten geweest, dat we met zijn drieën afstanden moesten overbruggen, want 300 kilometer krijg je niet zomaar op de teller’, vertelt Maurits in het radioprogramma Bob Staat Op. ‘We keken wel steeds uit naar de tussenstop die in het draaiboek was opgenomen.’

De tocht leverde meer geld op dan verwacht: 5.138 euro stond er bij de finish op de teller. ‘And still counting, er kan nog gedoneerd worden op de website van Stichting PASpoort. Kom maar door.’

Lees hier het volledige artikel op de website van Den Haag FM.