De komende jaren worden er in de Binckhorst 25.000 woningen gebouwd. Dit heeft grote gevolgen voor de logistiek en het niveau van bereikbaarheid in Leidschendam- Voorburg en Rijswijk.

De voormalige Rijswijkse wethouder Jeffrey Keus speelt nu als wethouder van Leidschendam- Voorburg een cruciale rol om de belangen van de randgemeenten te verdedigen als het gaat om de Haagse opmars. Hij heeft hiervoor ook geld nodig. Desgevraagd kwam de Binckhorst daarom gisteren aan de orde tijdens de presentatie van de begroting van Leidschendam- Voorburg.

“Er speelt zich nu weliswaar al veel af rondom en op De Binckhorst”, reageert Jeffrey Keus. “Maar de besluitvorming over het Masterplan, dat nu ter inzage ligt en waar zienswijzen op binnen komen, is in januari 2023. We zijn zodoende in gesprek met allerei partijen om financiele middelen te krijgen als er bijvoorbeeld een tram door de Prinses Mariannelaan in Voorburg gaat komen. Dit kan alleen als het veilig is en de leefomgeving wordt verbeterd. Hier moet echter nog veel aan gebeuren. Participatie, verkeersveiligheid en herinrichting zitten in verschillende onderdelen van de begroting verwerkt. Er zal echter veel geld van andere partijen bij moeten”.

Lees hier het volledige artikel op de website van het Voorburgs Dagblad.