De Binckhaven heeft een industrieel karakter. Door de ligging aan het water is het een aantrekkelijke plek om te werken en te wonen. De komende jaren komt er veel ruimte voor bedrijven en woningen bij. Zo verandert de Binckhaven in een gemengd woon-werkgebied. Daarin is ook genoeg ruimte voor groen en voorzieningen, zoals horeca, zorg, onderwijs en sport.

De afgelopen jaren zijn de straten in de Binckhaven op veel plekken opgeknapt. De Saturnuskade is openbaar gemaakt, groener gemaakt en bestraat met klinkers en keien die passen bij de Binckhorst. De Saturnusstraat en Melkwegstraat zijn ook groener geworden. Daar is nu meer ruimte voor voetgangers en fietsers. In de Saturnusstraat zijn bovendien verschillende kunstwerken geplaatst. Hierdoor wordt het gebied ook aantrekkelijker voor (toekomstige) bewoners.

In de Binckhaven zijn al veel bedrijven gevestigd die zorgen voor een levendige sfeer in het gebied. Ook verschillende ontwikkelaars maken plannen voor de Binckhaven. Inmiddels zijn verschillende bouwprojecten gestart of staan die op het punt dit jaar of (begin) 2023 te starten.

Lees verder over de Binckhaven op de website van Gemeente Den Haag.