De Rechtbank Den Haag heeft 31 augustus 2022 een regel uit het omgevingsplan Binckhorst (bestemmingsplan nieuwe stijl) onverbindend verklaard. Dit biedt perspectief aan de omwonenden van de Binckhorst die zich inzetten voor het behoud en de verbetering van de leefbaarheid en het groen in Leidschendam-Voorburg. Maar daarmee zijn ze er nog niet. Om de volgende juridische stap te kunnen financieren is ‘de club van 250’ in het leven geroepen. Doel is om via https://gofund.me/4af97b93 minimaal 250 donaties van 25 euro op te halen.

Het burgerinitiatief is van mening dat de leefbaarheid onder druk staat door het plan en de daadwerkelijke vergunningverlening van de gemeente Den Haag om ook de randen van de Binckhorst vol te zetten met (te) hoge woontorens. Zonder hierbij de omwonenden en andere stakeholders in co-creatie een stem te geven. Om voor het belang van deze omwonenden op te komen was een gang naar de rechter noodzakelijk.

Wilt u meedoen met de club van 250? Doneer dan 25 euro of meer via https://gofund.me/4af97b93 Kleinere bedragen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Of help ‘in natura’ door deze actie te delen in uw netwerk of op de buurt WhatsApp-groep.

Lees hier verder op de website van Voorburgs Dagblad.