Actrice Bo Maerten en journalist Marijn Veltman hebben een droom: een nieuw filmhuis in Den Haag. Want de stad heeft er volgens de dames veel te weinig. Daarom willen ze filmhuis Flora openen. ‘Dit plan leeft al heel lang in onze hoofden’, vertelt Bo, bekend van Fuck de Liefde, Timboektoe en Onderweg naar Morgen.

Elke keer dat ze elkaar spraken ging het erover: wat zou het toch leuk zijn als er nog een filmhuis zou zijn in Den Haag. Want het aanbod is hier te karig, vinden ze. Dat merkten ze toen ze nog in andere steden woonden.

In Amsterdam heb je naast Pathé ook tien onafhankelijke filmhuizen. En in Rotterdam, daar heb ik gestudeerd, heb je er vijf en in Utrecht ook. In Den Haag heb je het Filmhuis en Dakota’, zegt Bo. Daar willen Bo en Marijn iets aan doen. ‘Het is zo weinig in vergelijking met andere Randstadsteden. We missen dat heel erg.’

Om hun plan te realiseren organiseren ze vijf pop-upfilmavonden in de BInckhorst. ‘Op die avonden krijg je een film te zien uit onze programmering, maar je weet niet welke. Dat kan Arthouse zijn of een Hollywoodfilm. Je krijgt ook hapjes en drankjes.’

Op die manier hopen Bo en Marijn in contact te komen met mensen die het plan ook zien zitten. ‘En die ons verder kunnen helpen om zo steeds een stapje verder naar onze droom te komen.

Bekijk op de website florafilmtheater.nl voor meer informatie over de pop-up filmavonden.

Lees hier het volledige artikel op de website van Omroep West.