Wethouder Larissa Bentvelzen voor Gemeente Rijswijk in een interview over het onderwijs in Rijswijk, de opkomst van de Binckhorst en Jeugdzorg.

Hoe kijkt u dan naar omvang van De Binckhorst waar de komende jaren om de hoek van Rijswijk 25.000 woningen worden gebouwd?

“Die kinderen moeten ook naar school. Zij zullen zich verspreiden over Den Haag, Voorburg en Rijswijk. Maar in Rijswijk hanteren we, overigens net als in andere gemeenten, het postcodebeleid. Hierdoor hebben Rijswijkse kinderen voorrang. Het is zeker niet zo bedoeld om te stellen dat Rijswijkers de eerste keuze hebben, want je hebt vrijheid van onderwijs als grondrecht. Maar het zou gek zijn als een Voorburgs kind op een Rijswijkse school zit en dat er dan geen plek zou zijn voor een Rijswijks kind”.

Lees hier verder op de website van het Voorburgs Dagblad.