De Binckhorst had nog geen kraam, maar dit jaar staat er voor het eerst de babyroze oliebollenkraam. Tom Commers (29) is bekend van beachclub Indigo op Scheveningen. Om ook in de koude periode wat te doen te hebben, opende hij een oliebollenkraam: ‘De Oliebollen Expert’.

“De recepten van mijn moeder waren afgelopen jaren al erg in trek”, vertelt Tom. “Op de voetbalclub was de kantine onze eerste plek waar we flink door konden bakken om tijdens corona de oliebollen te bezorgen.” Tom besloot in die tijd oliebollen aan huis te gaan bezorgen en dat was zo’n succes dat hij dit jaar voor het eerst een echte oliebollenkraam heeft staan. Een roze! “Ik wilde het graag anders doen dan anderen, vandaar de kleur. Ook verkopen we naast de standaard oliebollen met en zonder krenten een paar bijzondere bollen. Vooral de caramel-zeezout versie is erg populair. Maar we hebben ook sinaasappel-limoncello en espresso-martini-bollen.”

Een plek op de Binckhorst is wel wat anders dan tegenover een supermarkt op een plein in de stad. “Dat is zeker waar, maar ik kijk naar de toekomst. De komende jaren komen hier 30.000 nieuwe mensen wonen en dan ben ik vooralsnog de eerste en enige oliebollenkraam. En ook nu komen mensen uit de omliggende kantoren al een lekker bolletje halen.”

Wil je ook langs De Oliebollen Expert? De kraam is te vinden aan de Zonweg 1 op de Binckhorst tegenover de Bouwmaat.

Bron: Indebuurt Den Haag