I’M BINCK organiseert in het nieuwe jaar de kick-off van een langdurig project over de waarde en betekenis van het erfgoed in de Binckhorst.

De Binckhorst heeft een rijke geschiedenis. Van oude sporen van de Romeinen, groene polder tot in de recente tijd als industrie -en bedrijventerrein. De gemeente heeft in het beeldkwaliteitsplan voor de Binckhorst officieel 14 zogenaamde Binckplekken benoemd; cultureel en industrieel erfgoed zoals het kasteel bij de Trekvliet en de oude kraanbaan in de Binckhaven. Deze plekken zijn belangrijk voor de identiteit voor de nieuwe wijk, maar nu nog veel te weinig bij de nieuwe bewoners, bedrijven, werknemers en bezoekers bekend.

Mede met ondersteuning van de gemeente Den Haag en het Fonds voor Cultuurparticipatie, en in samenwerking met Stichting Haags Industrieel erfgoed gaat I’M BINCK in de komende maanden hier verandering in brengen. Het plan is om alle Binckplekken via groene loop- en wandelroutes met elkaar te verbinden en te voorzien van een bijzonder vormgegeven ‘informatiebord’. Via een QR code is meer informatie te vinden over het heden, verleden en de toekomst van de Binckplekken. We maken daarbij gebruik van bijzondere visualisaties van de Binckplekken gemaakt door de ontwerpers Jonas Paberzis en Aliz Soos.Meer weten over dit project?

Neem dan contact op via: sabrina@imbinck.nl