Tot 2040 krijgt de Regio Rotterdam-Den Haag er ongeveer 400.000 inwoners bij. In Den Haag zijn dat ongeveer 100.000 inwoners. Daarvoor zijn nieuwe woningen en banen nodig. Dit meldt de gemeente Leidschendam-Voorburg in een online verklaring waar tevens in staat dat er op en rond de Binckhorst 35.000 woningen komen.

Op de website van de gemeente Leidschendam- Voorburg is te lezen dat in het gebied Central Innovation District (CID) en de Binckhorst komen er ongeveer 35.000 woningen en 30.000 banen bij. “Meer mensen gaan dan reizen van en naar de NS-stations in de buurt, waaronder station Voorburg. Het huidige openbaar vervoer (OV) kan dat niet aan. Daarom is uitbreiding van het OV nodig. Uit onderzoek is een tram naar voren gekomen als voorlopige voorkeursvariant Bij de plannen hoort ook het veiliger maken van de straten voor fietsers en voetgangers”, aldus de gemeente.

Lees hier het volledige artikel op de website van het Voorburgs Dagblad.