Het project MOOOF op de Binckhorst in Den Haag lijkt na tien jaar opgedoekt te worden. Daarom moeten drie Haagse huisartsen eind februari uit het gebouw waarin hun praktijk is gevestigd. En naast de huisartsen nog 84 ondernemers, die meestal iets doen met sport, dans of gezondheid. Oorzaak: een conflict tussen de eigenaar van het pand en het bedrijf dat concepten als MOOOF bedenkt voor leegstaande panden.

Uit gesprekken die Omroep West met beide partijen heeft gevoerd, blijkt dat tussen de twee partijen een conflict speelt, waar de huisartsen en de 84 andere ondernemers nu de gevolgen van ervaren. MOTUS heeft een tijdelijk huurcontract afgesloten met Van der Valk, wat niet verlengd wordt.

Nu MOTUS en Van der Valk International er samen niet uitgekomen zijn, wil de hotelketen het pand snel leeg hebben, zegt Sjaak Stolker van MOTUS. En daarmee zijn de 85 huurders van MOOOF over een maand dakloos. Vooral de plotselinge dakloosheid van drie huisartsen trekt nu de aandacht en zelfs de Haagse politiek wil dat hier een oplossing voor komt.

Lees hier het volledige artikel op de website van Omroep West.