De huisartsen en andere ondernemers die binnen een paar weken hun pand op de Binckhorst in Den Haag uit moeten, hebben van eigenaar Van der Valk International een aanbod gehad om onder bepaalde voorwaarden tien maanden langer te blijven. Maar dit voorstel vinden zij alles behalve aantrekkelijk.

Huisartsen Kitty Roseboom, Reinout ter Morshuizen en Henrike Louwen vertelden Omroep West over hun lastige situatie. Zij moeten met spoed hun praktijk in het MOOOF-gebouw uit, omdat de pandeigenaar het contract heeft opgezegd met de beheerder van het gebouw. ‘De verhuurder en de eigenaar hebben een financieel conflict, waar ondernemers zoals wij de dupe van zijn’, zo stellen de artsen.

De Haagse politiek reageerde verontwaardigd op de situatie. Ook de gemeente sprong voor de ondernemers in de bres. ‘Ze zitten met ons om tafel’, zegt Kitty Roseboom. ‘Maar tot nu toe nog niet met een concreet resultaat.’ Van der Valk International, eigenaar van het pand, wilde ook om tafel met de huurders om hen een aanbod te doen.

Lees hier het volledige artikel op de website van Omroep West.