Wethouder Robert van Asten van Stedelijke Ontwikkeling heeft het startsein gegeven voor de bouw van Binck City Park. Het moderne complex wordt gebouwd op de locatie van het oude hoofdkantoor van de Koninklijke Luchtmacht aan de Binckhorstlaan, naast het 17-eeuwse Kasteel de Binckhorst.

In mei vorig jaar was al een begin gemaakt met het leggen van de fundering voor de 893 nieuwe huurwoningen op de Binckhorst, maar nu gaat de bouw ook echt van start. De woningen zijn gelegen in het deelgebied Trekvlietzone in de Binckhorst. Ook Binck Eiland op het voormalig SDU-terrein hoort daar bij.

In Binck City Park komen woningen in het middeldure huursegment en in de vrije huur, compacte studentenwoningen en een parkeergarage. Het wordt een zogenoemde ‘verticale stad’ met een stadspark boven op de parkeergarage. De woningen worden naar verwachting in 2024 opgeleverd.

Lees hier verder op de website van Dagblad070.