Doe mee met de wandeling ‘stadsnatuur’ door Voorburg West & de Binckhorst op zaterdag 18 februari. Beleef de natuur gewoon bij jou om de hoek.

Op zaterdagmiddag 18 februari 14:00 uur start de wandeling onder leiding van een IVN-natuurgids door de verrassende stadsnatuur. Zo beleven jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is in een verstedelijkte leefomgeving. Als uit de voorgelegde tracé varianten gekozen wordt voor een sneltram (HOV) langs de Voorburgse Binckhorstlaan & Maanweg, dan ontstaat er overlast voor inwoners en wordt de ecologische verbindingszone (Broeksloot) aangetast. Er zullen veel (oude) bomen moeten wijken en het door veel groen omgeven wandelpad ‘de Huygenstraverse’ verdwijnt. Door middel van de wandeling stadsnatuur wordt duidelijk wat verloren gaat.

De wandeling is kosteloos voor de deelnemers en duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop ontvangen alle deelnemers een gratis kopje koffie of thee. Kinderen zijn van harte welkom. Graag aanmelden door een (whatsapp) berichtje te sturen naar: 06-20707303.

(Op zaterdag 18 februari om 14:00 uur verzamelen voor het metalen hek van de scouting RMWG aan de Binckhorstlaan 405 in Den Haag. Kruising Binckhorstlaan met de Corbulokade, Voorburg)

Bron: Voorburgs Dagblad