Afgelopen vrijdag organiseerde I’M BINCK, het platform van de Binckhorst, samen met de SHIE Stichting Haags Industrieel Erfgoed een ‘try out tour’ langs de zogenaamde dertien Binckplekken, cultureel en/of industrieel erfgoed in de Haagse Binckhorst.

Elke Binckplek zal in de toekomst een mooi informatiebord krijgen met daarop ook een QR code zodat er informatie over de locatie zoals bijvoorbeeld de St. Barbara begraafplaats (verleden, heden en toekomst) beschikbaar is, ook als er geen gids aanwezig is om het verhaal te vertellen.

I’M BINCK werkt op dit moment aan een groen loop- en wandelnetwerk door de Binckhorst. “Daarmee willen we ook de dertien Binckplekken die verspreid liggen in de hele Binckhorst met elkaar gaan verbinden“ aldus Sabrina Lindemann van I’M BINCK. We zijn bezig om te kijken hoe we deze plekken en de daarbij horende verhalen nog meer tot leven kunnen brengen. Een eerste prototype van een informatiebord op locatie werd tijdens de try out tour getoond aan de deelnemers van de tour.

I’M BINCK hoop tot begin juni meer van dit soort informatieborden bij de Binckplekken te kunnen plaatsen zodat de plekken meer aandacht krijgen en de mensen in het gebied meer worden verleid om te gaan lopen.

Meer weten? Neem contact op via info@imbinck.nl

Impressies van de try out tour op 3 februari 2023