Binck Eiland is het eerste plan dat ontwikkeld is in de Haagse Binckhorst. De ontwikkelaars hebben daarbij ingezet op maximale vergroening van dit stukje voormalig industriegebied.
 
Anton Coops van het platform Gebiedsontwikkeling.nu ging in gesprek met projectontwikkelaar Wouter Loomans (Local) en landschapsarchitect Chris Janssen (BoschSlabbers) over de ontwikkeling van Binck Eiland:
 
“Wij werden gevraagd om mee te denken over de stedenbouwkundige opzet van Binck Eiland, en vervolgens ook de buitenruimte. Het is een heel interessante plek omdat het gaat om het eerste project in de Binckhorst. We merkten dat het voor onszelf, maar ook voor de gemeente een zoektocht was naar een nieuwe identiteit voor deze plek. Er waren allerlei visies en plannen die op de achtergrond meespeelden. Daarom waren we zelf aan zet.”
 
Lees het interview via www.gebiedsontwikkeling.nu