Ondanks het slechte weer met regen, windstoten en sneeuw heeft I’M BINCK dankzij de inzet van meer dan 50 vrijwilligers op 10 maart tijdens de NL DOET dag alle klussen gedaan en is de CarWeide weer met grote stappen vooruitgegaan! Zelfs de 25 meter lange geveltuin bij het nieuwe Kindcentrum De Binck (KC de BINCK) en het John Dewey College kan al beplant worden.

We hebben nu een regenton waarmee we regenwater kunnen opvangen van het dak van onze buren. Ook hebben we prachtige naambordjes voor een selectie van de 2000 boompjes en struiken die op de CarWeide inmiddels zijn geplant. Een bijenheuvel en bijhorend veldje voor de bloemen die de bijen moeten gaan voeden. En een van pallethout gebouwde WELKOM op het dak van onze container (dit is ook nog niet helemaal klaar en wordt in de komende weken verder afgerond) .

We hebben zelfs een wegwijzer gekregen voor alle dertien Binckplekken (cultureel en industrieel erfgoed) die binnenkort via een groene wandelroute te ontdekken zijn in de Binckhorst.

Super fijn dat het mogelijk was om bij het nieuwe Kindcentrum de Binck en het John Dewey College even op te kunnen warmen met koffie en thee en ook aan het eind van de middag met nog een drankje. Daarvoor veel dank, met in het bijzonder Harrie Ozinga, het John Dewey College en Mathijs Albers van KC de BINCK!

Met veel dank aan het Oranje Fonds, Delfland, de gemeente Den Haag, Duurzaam Den Haag en de bedrijven Harald Maakt, Ben Valois houtbewerking, PREMIO, Exact, Base Consultancy BV, BOS meets OoO, Hittech Multin, Fotografie Marsel Loermans, At the Binck voor de catering. En ‘last but certainly not least’ onze geweldige vrijwilligers die dit mede mogelijk hebben gemaakt! 

Fotografie: Marsel Loermans