Fiets tijdens de eerste Historische Trekvaartdag van Zuid-Holland op zaterdag 15 april langs de meest bijzondere bedrijven en panden van de Binckhorst. Beleef de geschiedenis langs de Haagse trekvliet. Stap op de (gratis) pendeldienst van De Ooievaart die je van de Bierkade naar de Binckhorst brengt. Hier start bij Loetje aan de Binckhorst om 11.00 uur en om 13.00 uur een fietstocht met Koos Havelaar van Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE). Er staat een gratis stadsfiets voor je klaar, maar je kunt natuurlijk ook op je eigen fiets komen. Duur 1,5 uur (max 20 p).

Vanaf 10.30 uur vertrekt elk uur een boot van De Ooievaart naar de Binckhorst en daarna naar Leidschendam-Voorburg en vice versa. Je kunt ook door met een (gratis) boot naar Leiden. Bekijk het vaarschema op: historischetrekvaart.nl/pendeldiensten

En er is nog meer te beleven op 15 april! Kijk voor het complete programma in Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Leiden op historischetrekvaart.nl