In elk project dat David Schoch uitdraagt, is zijn pure bezieling voelbaar wanneer je er met hem over praat. Het blad De Scheveninger sprak met de medeoprichter van PIP over zijn liefde voor sport, muziek, geïnspireerd ondernemen, PIP en de droom ‘Inter-City’ die moet uitkomen.

PIP in de Binckhorst is vanaf de start snel uitgegroeid tot een ‘must see hotspot’ die voldoet aan de behoefte van vooral jongeren. Onze creatieve bubbel staat altijd aan. Ga je naar PIP, dan bestaat de kans dat het allemaal net even anders gaat. We zien PIP als een springplank voor organisaties, ideeën maar vooral mensen die een stapje verder willen.

De droomwens van David Schoch is het creëren van één plek waar jong en oud samenkomt, met ruimte voor exposities, open podium in een amfitheater, een club, studio’s, werkplekken, educatie, nachtcultuur en sport, en dat 24/7. Op circa 200 meter afstand van PIP in de Binckhorst ligt de ideale plek; rauw en industrieel, ingeklemd tussen treinsporen van de NS. David: “Anderhalf jaar geleden presenteerden wij ons plan ‘Inter-City’. Een stad in een stad. Het is hoog nodig dat Den Haag dit idee omarmt. De behoefte is er en wij staan in de startblokken. We zijn nog in onderhandeling. Veel mensen die aanvankelijk sceptisch waren, zijn nu optimistisch over Inter-City. Wij zijn ervan overtuigd dat het ons gaat lukken.”

Lees hier het volledige interview met David Schoch op de website van De Scheveninger.