Den Haag breidt de asielopvang in de Binckhorst uit met 200 personen. In het kantoorpand aan de Regulusweg wonen sinds vorig jaar al 400 asielzoekers. Dat gaat tot nu toe goed, zegt de gemeente, die met het besluit wil helpen bij het tekort aan opvangplekken.

Met de extra bedden komt de teller in Den Haag op ruim 800, waarvan dus 600 aan de Regulusweg. Op de Jupiterkade, tevens in de Binckhorst, bieden kleine huisjes onderdak aan 58 minderjarige vluchtelingen. Daarbuiten zijn er ook zo’n 150 noodopvangplekken in hotels: het Flamingo Hostel, het Park Hotel en het omstreden Jorplace in de Keizerstraat.
Den Haag is tot de extra opvang verzocht door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), dat al lange tijd kampt met een gebrek aan opvanglocaties. In augustus moesten bij aanmeldcentrum Ter Apel zelfs honderden mensen buiten slapen. Het COA rekent opnieuw op veel vluchtelingen komende zomer en vreest voor vergelijkbare situaties, zeker omdat veel tijdelijke opvanglocaties zijn gesloten. De verwachting is dat er aan het einde dit jaar zo’n 75.500 opvangplekken nodig zijn, 20.000 meer dan nu.

Lees hier verder op de website van Omroep West.