Goed nieuws voor bereikbaarheid en woningbouw in Den Haag. Het college van B&W heeft ingestemd met de komst van een snelle en hoogwaardige OV-verbinding over de Binckhorst, plus een aanvullend pakket mobiliteitsmaatregelen voor dit gebied. De verbinding loopt van Den Haag Centraal over de Binckhorst richting Rijswijk en Voorburg. Dit maakt straks de bouw van zeker 35.000 woningen in deze gebieden mogelijk. Vorig jaar november werd al bekend dat het Kabinet, de gemeente Den Haag en regiopartners samen een bedrag van bijna 600 miljoen in de tramverbinding investeren.

De nieuwe OV-verbinding loopt via de Binckhorstlaan en Maanweg naar station Voorburg en vanaf de Binckhorstlaan via de Prinses Mariannelaan en de Geestbrugweg richting Rijswijk en Delft.

Wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling) ziet dit als een grote stap voor de bereikbaarheid van de regio: ”In het CID en de Binckhorst willen we zeker 25.000 nieuwe woningen en 30.000 tot 35.000 nieuwe arbeidsplaatsen toevoegen. Deze gebieden zijn het economische hart van de Haagse regio met een groot nationaal belang. Met dit besluit zetten we samen met de regiopartners MRDH en gemeente Leidschendam-Voorburg, gemeente Rijswijk en de provincie Zuid Holland een prachtige stap voor de aanleg van het regionale OV en daarmee de ontwikkeling van de regio.”

Lees hier verder op de website van denhaag.nl.