Een grote stap voor bereikbaarheid en woningbouw in Den Haag. De gemeenteraad heeft ingestemd met het uitvoeren van een plan voor een snelle tramlijn vanaf Den Haag Centraal richting Voorburg en Rijswijk. In de plannen zit ook een pakket maatregelen voor meer ruimte voor de fiets en voetganger. De tram gaat naar verwachting in 2030 rijden.

Wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling) is erg blij met deze mijlpaal:

“Dit is een grote stap voor de bereikbaarheid van het CID, de Binckhorst en de regio. Deze tramlijn gaat in de hele Haagse regio dagelijks duizenden mensen naar werk of naar huis brengen. Want Den Haag groeit de komende jaren fors. Tot 2040 komen er in het CID en de Binckhorst naar verwachting 35.000 woningen en 30.000 banen bij. Hiermee bouwen we aan de toekomst van de Binckhorst, en daarmee aan die van Den Haag.”

De snelle tram gaat rijden vanaf Den Haag Centraal. Vanaf daar gaat hij via de Binckhorstlaan twee kanten op: richting station Voorburg over de Maanweg en via de Prinses Mariannelaan en de Geestbrugweg richting Rijswijk. De lijn verbindt daarmee het Haagse Central Innovation District (het gebied tussen de drie grote stations) en de Binckhorst met de regio.

Ook is er een bijbehorend pakket maatregelen om de bereikbaarheid van de CID-Binckhorst voor de voetganger, fiets en deelmobiliteit te verbeteren. Dit verbetert ook de verkeersveiligheid. Er wordt gedacht aan maatregelen voor herinrichting en inpassing van de tram in de Lekstraat, de Binckhorstlaan in Voorburg, de Prinses Mariannelaan en de Geestbrugweg.

Lees hier verder op de website van Gemeente Den Haag.