Op de hoek van de Maanweg en Regulusweg in de Binckhorst in Den Haag realiseerde projectontwikkelaars Borghese en COD voor woningcorporatie Staedion 140 betaalbare, sociale huurwoningen en twee bedrijfsruimtes van in totaal 382 m2. Het nieuwe woongebouw, genaamd Elara, vormt met haar hoogte van ongeveer 50 meter een eyecatcher en daarmee de entree van de Binckhorst. Op 19 juni 2023 was de feestelijke oplevering van de nieuwe woningen. De eerste bewoners ontvingen uit handen van Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion, hun sleutel.

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “De Binckhorst is een mooie gebiedsontwikkeling voor Den Haag. Wij zijn dan ook trots dat wij hier de eerste sociale huurwoningen met ruimte voor voorzieningen mogen opleveren. Naast het beter benutten van bestaande woningen en doorstromen van huurders, is het toevoegen van nieuwe woningen uiteraard ook nodig. In een gebied waar in de eerste fase 5.000 extra woningen gaan verrijzen, horen ook woningen in de sociale huursector, naast alle andere woonvormen en voorzieningen. Deze 140 woningen zijn wat ons betreft dan ook de eerste van de minimaal 1.500 sociale huurwoningen die in dit gebied thuishoren.”

Lees hier verder op de website van Dagblad070.