Onopvallend verstopt op het Haagse bedrijventerrein Binckhorst staat een kasteel waarnaar het hele gebied vernoemd is. Kasteel De Binckhorst. Tegenwoordig zit er het kinderdagverblijf KC De Binck. Vroeger liepen er ridders en edellieden door de zalen. Het kasteel kent een veelbewogen geschiedenis. Het heeft belegeringen doorstaan en is verwoest. Het was de bakermat van een Nederlandse nazipartij, er waren weeskinderen gehuisvest en de mythe gaat dat de onwettige kinderen van koning Willem III in de tuin zijn begraven.

Miep Smitsloo- de Graaff raakte gefascineerd door de geschiedenis van kasteel De Binckhorst. Ze deed uitgebreid onderzoek en schreef het boek ‘De Ziel van De Binckhorst’ over de geschiedenis van het kasteel en het gebied eromheen. In het rijk geïllustreerde boek staan nog meer verhalen en anekdotes over het kasteel en haar bewoners en gebruikers in de loop der eeuwen. Het boek is te koop via de website:De ziel van De Binckhorst.

Lees hier het artikel van Mirjam Wolfsbergen verder op de website van Omroep West.

Videomakers René Marquard en Wijnand Krabman bezochten voor InRijswijk de boekpresentatie van Miep Smitsloo. Bekijk hier hun beeldverslag: